Voorbeeld Projecten

 

Wat ?

Project begeleiding van A tot Z van ICT en Business projecten.

 

ICT team begeleiding

 

Contact

Guido De Cokere

Meerbeke 61

9940 Evergem

+32 478 423 722

 

guido@white-em.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Voorbeeld project : Financial management reporting

 

 

Na de fusie van Randstad en Vedior (huidig Tempo-team) waren er grote verschillen tussen de aanpak van beide organisaties inzake financiŽle aansturing. Zowel de manier van rapporteren als de definities verschilden in grote mate. 

 

Binnen dit project was ik verantwoordelijk voor de voorstudie.  Samen met interne en externe collegaís zorgde ik voor ťťnduidige definities en de beschrijving van de financiŽle management rapporten.  Zowel de grootboekrekeningen, de financiŽle dimensies, de bronsystemen als de gebruikte tools werden hervormd.

 

Mijn rol bestond er in de algemene project begeleiding te doen van deze verschillende aspecten van het project.  Als laatste werd ook gebruik gemaakt van oracle essbase om de financiŽle rapporten (vb P&L) zonder manuele tussenkomt te laten genereren.

   

   

 
 • Voorbeeld project : Wood

Wood staat voor de dematerialisatie van documenten.  Dit project had tot doel de papieren loonstaten, facturen, arbeidsovereenkomsten, fiscale fiches, ... elektronisch, geautomatiseerd en veilig te versturen. Nadat ik ervaring had bij de verzending in 2002 van de eerste elektronische loonstaten en facturen in de uitzendsector kreeg ik de kans dit groter geheel als project aan te pakken.

 

Mijn rol binnen dit project bestond uit 3 grote onderdelen. 

  Eerst en vooral had ik de all round rol als programma manager. Hier was ik verantwoordelijk voor de planning op lange termijn (5 jaren project) inclusief de verdeling in deelfases en was ik aanspreekpunt voor totaal budget en business case (roi). 

   

  Mijn tweede rol bestond er in om de totale technische opzet binnen de verschillende applicaties te coŲrdineren.  Dit vanaf beheer verzendkanalen bij klanten en uitzendkrachten tot de document generatie, communicatie en post afhandeling rond de document statussen.

   

  Als laatste was ik ook verantwoordelijk voor de implementatie langs de kant van Randstad en Tempo-team : hoe consulenten en directie overtuigen of hoe klanten en uitzendkrachten meekrijgen in deze elektronische switch. 

   

  Eindresultaat is een grote kostenbesparing (50% reeds elektronisch), binnen de timing opgeleverd en de gevraagde functionaliteiten aangeboden aan de business.  Tegelijk werd dit gerealiseerd op basis van duurzame ICT oplossingen met extern archief en kostenbesparende optimalisatie van het resterende gedeelte papieren documenten.

   

   

   

  ģ 2012 White Em  
  White Em